Magán nyelvtanár felmérés 2023

Magán nyelvtanár felmérés 2023

2023 elején ismét készítettem egy felmérést a magán nyelvtanárok körében, amelynek eredményeit az alábbiakban ismertetem, illetve összehasonlítom a 2019 végén készített felmérés eredményeivel. (A 2019-es felmérést 267-en, tehát csaknem százzal kevesebben töltötték ki.) Úgy gondolom, hogy ez a felmérés minden magántanár javát …

Olvass tovább

Magán nyelvtanár felmérés 2019

Magán nyelvtanár felmérés 2019Tavaly, tehát 2019 év végén készítettem egy felmérést magán nyelvtanárok körében, melyet többségükben a Magán nyelvtanárok szakmai csoportja Facebook csoportom tagjai töltöttek ki. A felmérés sajnos nem reprezentatív, ahhoz minden igyekezetem ellenére kevesen töltötték ki.
A felmérés eredményeit januárban közzétettem az említett csoportban, most pedig nyilvánosan is publikálom.

Olvass tovább

Hogyan érheted el, hogy magasabb óradíjat kérj?

Hogyan növeld magántanári óradíjadat?Egyértelmű, hogy mindenki szeretne többet keresni, de a magasabb óradíjnak nem ez az egyetlen célja. Lehet, hogy nem többet szeretnél keresni, hanem kevesebbet szeretnél dolgozni. Ha egy óráért több pénzt kérsz, mint eddig, akkor kevesebb órával is megkeresed a jelenlegi bevételedet. A magasabb óradíj ezen kívül azért is hasznos, mert szűri a diákokat. Aki ki tudja és ki akarja fizetni, nagy valószínűséggel komolyan is fogja venni a tanulást és anyagilag is megengedheti magának a drágább tanárt, tehát okkal feltételezhetjük, hogy nem lesz gondja az órák időben való kifizetésével. Ahhoz, hogy az átlagosnál magasabb óradíjat kérhess, és azt meg is fizessék a diákok, valahogyan ki kell emelkedned az átlagos tanárok közül. Hogyan teheted ezt meg?

Olvass tovább

Kérjünk-e előreutalást vagy ne, és ha igen, hány órát?

Az előreutalás kérdése általában online órák esetén merül fel, hiszen személyes órán a diák helyben rendezheti az óradíjat készpénzben. Az előrefizetésnek azonban személyes óra esetén is lehetnek előnyei. Online óra esetén lényegesen könnyebb előrefizetést kérni, hiszen a fizetés mindenképp csak átutalással rendezhető, ezért érdemes is már a kezdetektől így megállapodni. Ha az elejétől azt szokja meg a diák, hogy előre fizet, akkor egy gonddal kevesebb, ezen nem érdemes később sem változtatni.

Olvass tovább

A magántanári óradíjakról

Mekkora a legkisebb elfogadható óradíj?A magántanárok két dologra szoktak panaszkodni a magánórák óradíjaival kapcsolatban: hogy miért ilyen alacsonyak és, hogy miért vannak olyan tanárok, akik még ezekhez az árakhoz képest is alulárazzák az óráikat.
Arról már írtam, hogy miért alacsonyabb egy magántanár óradíja egy műkörmösénél. Most nézzük meg, mi az oka annak, hogy némely magántanárok alulárazzák a szolgáltatásaikat, és ez miért nem jó senkinek.

Olvass tovább