A magántanári óradíjakról

Mekkora a legkisebb elfogadható óradíj?A magántanárok két dologra szoktak panaszkodni a magánórák óradíjaival kapcsolatban: hogy miért ilyen alacsonyak és, hogy miért vannak olyan tanárok, akik még ezekhez az árakhoz képest is alulárazzák az óráikat.
Arról már írtam, hogy miért alacsonyabb egy magántanár óradíja egy műkörmösénél. Most nézzük meg, mi az oka annak, hogy némely magántanárok alulárazzák a szolgáltatásaikat, és ez miért nem jó senkinek.

Olvass továbbA magántanári óradíjakról

Olcsó-e a nyelvtanár?

Olcsó-e a nyelvtanár?Magán nyelvtanároknak szóló szakmai Facebook csoportomban időről-időre ismét előkerül az árazás témája. Ezeknek a posztoknak, és az alájuk érkező hozzászólásoknak az a lényege, hogy miért kell a magántanároknak ilyen olcsón dolgozniuk, amikor a fodrász vagy a műkörmös háromszor-négyszer ekkora áron dolgozik, a gázszerelő meg több, mint tízszeres áron.

Olvass továbbOlcsó-e a nyelvtanár?

Hogyan állapítsd meg az áraidat?

hogyan-allapitsd-meg-az-araidat

Az árazás a kezdő (és nem csak kezdő) vállalkozók számára gyakran jelent problémát. Ha most kezdesz magántanárként tevékenykedni nehéz lehet eldönteni, hogy mennyit is kérj, mennyit kérhetsz egyáltalán egy óráért. Hány percesek lesznek az óráid? Először is, azt kell eldöntened, hogy hány …

Olvass továbbHogyan állapítsd meg az áraidat?