krekovics dianaSzia!

Krekovics Diana vagyok, nyelvtanár és weboldalkészítő.

Már egyetemistaként is az volt a vágyam, hogy „ha nagy leszek” önálló vállalkozásom legyen, mert nem szerettem volna alkalmazottként mások utasításai szerint végezni a munkámat. Akkoriban még nem léteztek azok az online, digitális lehetőségek, amelyek mára lehetővé tették az álmom megvalósítását, így fogalmam sem volt, hogy mivel foglalkozhatnék nyelvtanárként. (Nyelviskola nyitása kézenfekvőnek tűnt, de nem kevés kezdőtőke kell hozzá, így az nem volt opció.) Azóta szerencsére sokat változott a világ és az új techológiáknak köszönhetően ma azt csinálhatom, amit mindig szerettem volna 🙂

2004-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen spanyol szakos bölcsész és tanárként.

Ezt követően néhány éven keresztül szócikkíróként, később szerkesztőként részt vettem a Grimm Kiadó több spanyol szótárának elkészítésében; majd a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékén tanítottam spanyol nyelvet, nyelvészetet és fordítást. Ezzel párhuzamosan a PTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájában tanultam alkalmazott nyelvészetet (na igen, egyszer meg kellene írnom a doktorimat…).

Majd éveken keresztül online spanyoltanárként dolgoztam, Skype-on keresztül tanítottam. Jelenleg weboldalkészítéssel foglalkozom, illetve alkalomszerűen vállalok fordítási munkákat is.

Évek óta érdekel az online marketing, figyelemmel kísérem a témában írt blogokat, cikkeket és szakkönyveket magyarul és angolul (kisebb mértékben spanyolul is), illetve én magam is teljes mértékben online dolgozom, így mára szert tettem némi tapasztalatra és tanultam a saját hibáimból is.

Hét évvel ezelőtt indítottam el az első online projektemet, amiről többet nem is mondanék, mert kudarcba fulladt. Viszont sokat tanultam belőle, ahogyan az azt követő próbálkozásaim, ötleteim sikereiből és kudarcaiból is. (Pl. azt, hogy attól, hogy van egy terméked vagy szolgáltatásod, még nem fognak maguktól tolongani a vevők az ajtód előtt. Marketingre szükség van.)

Ismeretségi körömben, nyelvtanárok, fordítók, szerzők, coachok esetében számtalanszor láttam azt, hogy fogalmuk sincs merre induljanak az online térben és nem is igazán tudják, hogy milyen lehetőségeik lennének, és ezeket hogyan használhatnák ki. Több barátommal, ismerősömmel is leültem alkalmanként, hogy egy kávé mellett meséljek nekik Facebook csoportokról, blogokról, az online ügyfélszerzés mikéntjéről.

Lényegében így született meg a blog ötlete. A téma érdekel, a mindennapjaim része, nyelvtanár is vagyok, miért ne adhatnám át a tapasztalataimat olyanoknak, elsősorban nyelvi szakembereknek, akik számára tudok újat mondani?