Miért írj e-könyvet?

Miért írj e-könyvet?Arról már írtam, hogy hogyan tehetsz szert passzív jövedelemre nyelvtanárként. Ennek egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja az, ha írsz egy (de inkább több) e-könyvet. Persze nyomtatott formában is megjelentetheted, de e-könyvként egyszerűbb, ha nem tudsz, vagy nem szeretnél sok pénzt költeni rá.

 

Miért e-könyvet?

– mert bevételt szerzel vele, és nem drága kiadni

– akár külföldi vásárlóid is lehetnek, hiszen nem kell szállítani

– bármennyit el tudsz adni, nem fogy el

– nem nagy befektetés, és nem ragadhat a nyakadon sok példány

– egyszerűbb árusítani, nincs postaköltség, nem kell rá várni

– bizonyíthatod a szakértelmedet

– ha a nagy e-könyves webshopokban is fent van, növeled az ismertségedet, építed az énmárkádat

Mi az e-könyv hátránya?

– Magyarországon még aránylag kevesen vesznek e-könyvet. Egyrészt azért, mert sokan azt hiszik, csak e-könyv olvasóval tudják olvasni, pedig ez nem igaz, hiszen ingyenes programokkal is olvasható laptopon, tableten, telefonon. Valószínűleg nem ebből fogsz meggazdagodni, de új diákokat hozhat, idővel folyamatosan is. Tehát, a fő célod ne az legyen a könyvvel, hogy majd ebből élsz meg, mert csalódni fogsz. Marketingeszköznek viszont kiváló lehet, az csak plusz, hogy keresel is rajta valamit.

– könnyebb lopni. A papírkönyvet is beszkennelik, és felkerül torrentoldalakra, ne legyenek illúzióid, de az e-könyvet még szkennelni sem kell, és a minősége is jobb, mint egy szkennelt változatnak. Ha viszont az a célod, hogy diákokat, ügyfeleket szerezz általa, bármennyire bosszantó is, akár még a lopott példányok is hozhatnak hasznot, közvetve.

Ha szeretnél könyvet írni és árulni, akár nyomtatott, akár elektronikus formában, lépj be a Könyvmarketing Facebook csoportba.

Ha pedig e-könyvet írnál és adnál ki, mindenképp olvasd el Nádasi Krisz könyvét, mert választ kapsz belőle minden kérdésedre, még arra is, amit eszedbe sem jutott még feltenni.